Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/sites/all/modules/linkimagefield/linkimagefield.module on line 446
Filiorum opløses efter 6 år som en nytænkende spiller på teaterscenen for børn og unge | Filiorum

Filiorum opløses efter 6 år som en nytænkende spiller på teaterscenen for børn og unge

Filiorum har igennem de seneste seks år stået bag en palet af teater-initiativer med ønsket om at formidle scenekunsten for børn og unge til et større publikum i regionen.

Filiorum har i de senste fire år revitaliseret, udviklet og drevet Folketeatrets børne- og ungdomsscene ’U-teater for dig’. Herudover har Filiorum gjort sig bemærket med de målrettede teaterprogrammer ”Scenekunst på Skoleskemaet” og ”Scenekunst i Børnehaven” samt flere teaterpædagogiske sprogstimulerings-projekter for Københavns Kommune sammen med Det Lille Teater. Filiorum har desuden i en årrække arrangeret pop-up teaterfestivaler i Gentofte Kommune. Og senest blev en stor rammeaftale med Gentofte Kommune etableret.

 

Om samarbejdet med Filiorum siger teaterchef for Folketeatret Kasper Wilton: ”Vi har været sindssygt glade for vores samarbejde med Filiorum over de sidste 4 år og Filiorum har været med til at forandre den måde vi præsenterer børn og unge for teater på. Det fundament Filiorum har lagt, for at forestillinger for børn og unge nu er en fast del af vores repertoire, bygger vi videre på. ’U-teater for dig’ på Folketeatret er kommet for at blive.”

 

Filiorum blev startet af Clarissa Meister-Petersen for seks år siden ud fra ønsket om at præsentere de turnerende professionelle teatre for børn og unge mellem 0 og 16 – og deres voksne. Ambitionen har helt fra starten været at få scenekunsten hyppigere med i børnenes hverdag og at give børn en scene, der gang på gang skulle åbne deres fantasi, fremkalde glæde og smil samt inspirere og skabe undren. Igennem alt fra skattejagter til foyer’er med lyd- og lysdesign, der reflekterede den pågældende forestillings tema, gik forestillingerne hånd i hånd med totaloplevelsen. Ud fra devisen ”tid til teater” har tanken om at have tid til at bearbejde og lagre forestillingen, og det at opleve teatrets magi før, under og efter tæppefald været en kongstanke, der har stået stærkt igennem samtlige seks år.

 

Godt 27.000 børn og unge – og deres voksne – har oplevet teater i Filiorum-regi.

 

”Det har været 6 hæsblæsende, fantastiske, lærerige, latterfremkaldende og absolut eventyrlige år. Jeg lukker Filiorum på toppen, og ville aldrig have undværet et minut af den tid, jeg har lagt i Filiorum. At se og høre alle de børn, der har fået teatrets magiske verden åbnet for sig igennem de forestillinger og nye initiativer, som Filiorum har præsenteret, gør mig så utrolig stolt og glad. Filiorum havde stor kærlighed til og begejstring for sit publikum, og vi søgte nye veje og satte en ny standard. Nu er tiden inde til at tage alle disse givende oplevelser og erfaringer og omsætte dem til et nyt eventyr,” siger leder af Filiorum Clarissa Meister-Petersen.

 

For yderligere information og spørgsmål kontakt Julie Skafte på julieskafte@filiorum.dk