Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/includes/menu.inc).

Komplet Komplot - sprogleg med teater

- for 4-6 årige børnehavebørn i København

Henover efteråret (27. aug. – 29. okt. 2019) udbyder Filiorum sprogstimuleringsforløbet ”Komplet Komplot – sprogleg med teater” i samarbejde med Fagligt Center/Åben Dagtilbud, Københavns Kommune. 9 hold får glæde af samarbejdet, som vil styrke børnenes sproglige, sociale og æstetiske læring og pædagogernes kompetencer i arbejdet med teaterpædagogiske redskaber og kropslig læring.

 

Under forløbet får børn og pædagoger besøg af Filiorums teaterpædagog, som arbejder med børnene gennem sprogstimulerende teaterlege, sange og rim. Undervisningen fokuserer på en sproglig og kropslig bearbejdning af teaterforestillingen 'Min Mormors Gebis', som børnene ser på Det Lille Teater. I forløbet indgår også Filiorums Kunstneriske Laboratorium, som en kreativ efterbearbejdning af teaterforestillingen.

Samarbejdet indeholder tillige kompetenceworkshops for pædagoger i de deltagende institutioner. Workshops, som har til formål at inspirere og styrke pædagogernes arbejde med sprogstimulering før, under og efter forløbet.

 

 ’Komplet Komplot – sprogleg med teater’ er udviklet af Filiorum og består af:

 

  • Kick-off workshop for pædagoger, ca. 3 timer
  • 1. Teaterbesøg: Børn og pædagoger ser ’Min Mormors Gebis’ på Det Lille Teater, 50 min.
  • 1. Undervisning: Besøg af Filiorums teaterpædagog, som underviser børnegruppen, ca. 1 time
  • 2. Teaterbesøg: Børn og pædagoger genser ’Min Mormors Gebis’ på Det Lille Teater, 50 min. Institutionen modtager og gennemfører Kunstnerisk Laboratorium
  • 2. Undervisning: Besøg af Filiorums teaterpædagog, som forstærker og genopfrisker den sprogstimulerende og sanselige undervisning til den deltagende børnegruppe.

 

Teaterforestillingen ’Min mormors gebis’ er skabt af Det Lille Teater over Jokob Martin Strids værk af samme navn.

 

Forløbet henvender sig til pædagoger og børnehavebørn i alderen 4 –6 år i Københavns Kommune. Hold på ca. 12 børn og 2 voksne.

 

Projektet er finansieret af Fagligt Center/Åben Dagtilbud, og bookes efter først-til-mølle-princippet. Ved tilmelding af forløbet til julieahnfelt-ronne@filiorum.dk, vær opmærksom på, at I som institution binder jer til hele undervisningsforløbet og til, at det er de sammepædagoger og de sammebørn, der deltager i begge teaterbesøg og begge undervisningsgange. Sprogstimuleringen ligger blandt andet i gentagelsen. Erfaring viser, at børnene bliver trygge af at komme i teatret to gange til samme forestilling og på den måde tilegner sig mere fra forestillingen, ligesom børnenes fokus i undervisningsgangene skærpes ved gentagelsen.

 

Deadline for tilmelding: Mandag d. 17. juni 2019