Teater med Kunstnerisk Laboratorium

- for indskolingen

Dette forløb henvender sig til indskolingsklasser og deres lærere i folkeskoler i Gentofte Kommune. Eleverne bliver præsenteret for en fantastisk teaterforestilling, 'Mørket ligger under sengen' af Teatret Gruppe 38 og arbejder efterfølgende i det Kunstneriske Laboratorium, hvor de kreativt bearbejder forestillingens univers og deres oplevelse i teatersalen.

 

 

Aktiviteterne i det Kunstneriske Laboratorium er udviklet af Filiorum til 'Mørket ligger under sengen' og det specifikke alderstrin. Med blyanter, piberensere, perler, sakse – og ikke mindst gennem nærvær og samvær - skaber eleverne deres helt egne små ”kunstneriske eksperimenter” inspireret af forestillingen. som I kan tage med tilbage i skolen.

 

Formålet med de kreative aktiviteter er at forlænge forestillingen, ligesom børnenes selvgjorte værker gør læringen synlig i skolen. Oplevelsen i teatersalen kan heri få lov at ”lagre sig” hos hvert enkelt elev og danne udgangspunkt for en snak om de ting eller emner fra forestillingen, som særligt har fanget eleverne.

 

 

 

  • Teaterforestilling: Tirsdag den 23.10 eller onsdag den 24.10 2018 (uge 43) ser børnene forestillingen ”Mørket ligger under sengen” af Teatret Gruppe 38, ca. 40 minutter
  • Efter forestillingen åbner det Kunstneriske Laboratorium, ca. 30 minutter

 

 

Peter Seligmann, Bodil Alling og Søren Søndberg i 'Mørket ligger under sengen'. Foto: Gruppe 38

 

Om 'Mørket ligger under sengen'

 

”Mørket ligger under sengen” af Teatret Gruppe 38 er en forestilling om udfordringen i at falde i søvn, når det kribler og krabler i hele kroppen af forventning og sprælsk energi. Når man er sulten som en ulv eller ved at dø af tørst, når det er for varmt eller for koldt eller for lyst eller for mørkt… Det er ikke en fortælling om at være bange for mørket under sengen, men om al den fantasi der pludselig dukker op, når nogen slukker lyset og siger godnat.

 

I ”Mørket ligger under sengen” er alting dog vendt på hovedet, for det er nemlig ikke børnene, som ikke kan falde i søvn. Nej, det er forældrene. Mor og far kommer på uanmeldt besøg hos deres søn. Han har bare ikke tid til hyggesnak og kagefis, så det er lige på hovedet i seng. Godnat og sov godt! Og her tager humor og leg med ord, rim, remser og voksenspilopper for alvor fat.