Folketeatret indgår samarbejde med Filiorum

27. juni 2015

Hele Danmarks teater Folketeatret arbejder fra den kommende sæson sammen med pop-up teaterspillestedet for børn og unge Filiorum om at revitalisere teatrets børnescene.

 

Når Folketeatrets børnescene i anden halvdel af den kommende sæson igen åbner, er det med nye kræfter ved roret. Folketeatret har indgået et samarbejde med det Gentofte-baserede pop-up teaterspillested Filiorum, der igennem to sæsoner har været med til at sætte professionelt teater for børn og unge på landkortet i Gentofte kommune blandt andet med mini-teaterfestivaler og skoleinitiativet Scenekunst på Skoleskemaet. Det er disse for børneteaterscenen anderledes tiltag, der har fået Folketeatret til at pege på Filiorum, som den rette partner til at gentænke teatrets tilbud til børn og unge.

 

 

Teaterchef Kasper Wilton: Til november åbner vi dørene for et nyt, forandret og forbedret Folketeater. De nye omgivelser giver nye muligheder og dermed også en mulig realisering af drømmen om at kunne introducere børn og unge til teatrets verden på en kvalificeret og inkluderende måde. Scenekunst på skoleskemaet er mere end blot en god idé, og vi vil gerne være medspiller på de initiativer, der i disse år er kommet fra Kulturministeriet i den retning. Ved at samarbejde med Filiorum sikrer vi os kvaliteten i vores tilbud og åbner samtidig Folketeatret for børneteatergrupper, der for manges vedkommende ikke råder over egen scene.

 

Fra 2016 vil man derfor i Nørregade kunne opleve udvalgte forestillinger for børn og unge, ligesom de to partnere også vil samarbejde om Scenekunst på Skoleskemaet. Scenekunst på Skoleskemaet er Filiorums tilbud til skoler, der ønsker at arbejde med scenekunst i undervisningen. Her skræddersyr Filiorum særlige forløb med før- og efterworkshops omkring en udvalgt forestilling, således at eleverne bliver undervist i at afkode og reflektere over den professionelle scenekunst.

 

Med det nye samarbejde ser begge parter et stort potentiale for at skabe en anderledes og nytænkende ramme for scenekunsten for de yngste teatergæster, hvor både teateroplevelsen, scenekunstens dannelsesmuligheder samt aktiviteter, hvor efterbearbejdelsen af forestillingen vil komme i spil.

 

Om samarbejdet siger Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen:

 

“En revitalisering af Folketeatrets børnescene er en vildt spændende opgave, som vi har taget imod med lige dele ydmyghed, glæde og forventning/spænding. Vi er beærede over, at et af Danmarks mest markante teatre har fået øje på Filiorums arbejde med scenekunsten for børn og unge – vi har jo bare været i gang i to sæsoner! Det er en kæmpe chance for Filiorum, og det bliver utvivlsomt meget lærerigt at indgå i samarbejdet med så progressiv og toptunet en organisation, og vi glæder os til at tænke nyt og kreativt sammen med Folketeatret. Det bliver fantastisk, at vi sammen skal give børn og unge et sted, hvor de kan møde teatrets magi skabt præcis til dem – ja, et sted hvor de kan møde teatrets magi igennem hele livet.”

 

I begyndelsen af den kommende sæson vil Folketeateret og Filiorum løfte sløret for sæson-repertoire, navn for initiativet og meget mere.