Filiorum og Københavns Kommune indgår to-årigt samarbejde om sprogstimulering med teater til børnehavebørn

29. juni 2018

Et nyt kapitel i samarbejdet mellem Filiorum og Københavns Kommune begynder efter sommerferien. Efter at have udviklet og gennemført to banebrydende sprogstimuleringsforløb i Københavnske børnehaver, indgår Filiorum og Fagligt Center/Åben Dagtilbud, Københavns Kommune nu et to-årigt samarbejde. 

 

24 institutioner vil over de næste to år deltage i længerevarende undervisningsforløb, som skal styrke børnenes sproglige, sociale og æstetiske læring. Under forløbene får børn og pædagoger besøg af Filiorums teaterpædagog, som arbejder med børnene gennem sprogstimulerende teaterlege, sange og rim. Undervisningen fokuserer på en sproglig og kropslig bearbejdning af den teaterforestilling, børnene ser på Det Lille Teater. I forløbet indgår også Filiorums Kunstneriske Laboratorium, som en kreativ efterbearbejdning af teaterforestillingen.

 

Samarbejdet indeholder tillige kompetenceworkshops for pædagoger i de deltagende institutioner. Workshops som har til formål at inspirere og styrke pædagogerne, når de sammen med børnene forud for teaterforestillingen og fremover i deres daglige arbejde fokuserer på sprogstimulering.

 

Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen siger om samarbejdet: I Filiorum glæder vi os helt enormt til det fortsatte samarbejde med Fagligt Center/Åbent Dagtilbud, Københavns Kommune, som har dette inspirerende fokus på sprog, tidlig indsats og dannelse.