Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/filiorum.dk/public_html/filiorum-v2/sites/all/modules/linkimagefield/linkimagefield.module on line 446
Filiorum | Filiorum

Filiorum

- tid til teater

En ramme om samvær og nærvær, der fodrer fantasien.

 

Intet andet sted end i teatret destilleres livet live for øjnene af os. Dukketeater, taleteater, danseteater, cirkus, sanseteater og musikteater. Der er mange virkemidler, teatret kan benytte sig af og den magi, underfundighed og fantasiverden, som blot tre skuespillere kan fremmane på 45 minutter, er ethvert barn forundt. Filiorum ser det som et privilegium at guide børn og deres voksne gennem gyder af livsbekræftende fortællinger, nærværende historier og tankevækkende aktiviteter.

 

Filiorum præsenterer de turnerende professionelle børneteatre i en underfundig kontekst, hvor forestillingerne går hånd i hånd med totaloplevelsen – her bygges universer op omkring de enkelte forestillinger med relaterede aktiviteter og finurlige påfund. Ideen med Filiorum er at give børn en scene, der kan åbne deres fantasi, fremkalde glæde og smil, inspirere til familiære drøftelser af personlig undren, invitere til fordybelse over universets sammenhængskraft, stille spørgsmålstegn ved verden som den er, gå ind i sprækker af følsomme områder af tilværelsen og lade viljen knæle ved magiens overmagt.

 

Filiorum viser scenekunst for børn og unge mellem nul og 16, og det er ambitionen for Filiorum at få scenekunsten hyppigere med i børnenes hverdag – børn i alle aldre. Filiorum vil ikke alene arbejde for, at børnene kommer i teatret flere gange om året med deres voksne, men også arbejde for, at skolerne benytter sig mere af kunstformen som en del af undervisningen. Ligesom dagplejere, vuggestuer og børnehaver får lettere adgang til et professionelt, kulturelt tilbud.