Det er aldrig for sent at blive begejstret!

Nyhedsbrev

28. februar 2015

 

Kom med i teateret og bliv begejstret!

 

Hos Filiorum har vi i den seneste måned haft mange ting at begejstres over. Og igen søndag d. 1. marts er vi begejstrede over at skulle se en masse 3-9 årige og deres voksne på Kulturskolerne til et stykke fantasifuldt og engagerende scenekunst, når Filiorum som en del af Gentofte Kommunes SøndagsVærksteder viser forestillingen Grænsen af Teatret Lampe. 

 

Også de otte fyldte “teatertelte” gjorde os ovenud begejstrede i vinterferien, hvor vi sammen med jer og jeres børn oplevede, hvad det vil sige at sidde helt tæt sammen og fortabe sig i scenekunstens nærværende og indlevende univers lige foran os. Se et par fotoglimt fra dagene med teater, kunstneriske laboratorier, pop-up cafe og vinterlandskab, og læs mere om, hvad vores publikum syntes om at se teater i teltform.

 

I februar blev vi også begejstrede over, at Filiorums initiativ Scenekunst på Skoleskemaet er blevet udvalgt til at indgå som en del af Kulturstyrelsens eksempler på undervisningssamarbejder i den åbne skole. Læs mere på Kulturstyrelsens hjemmeside ved at klikke her. På vores hjemmeside kan du læse og se mere om Scenekunst på Skoleskemaet. Så hvis du sidder i dit barns skolebestyrelse, eller selv arbejder som skolelærer og synes, at dit barn og dets klassekammerater skal afprøve, hvordan scenekunsten med alle dens virkemidler kan skabe en anden form for indlæring i folkeskolen, så skriv endelig til os for at høre mere.

 

Vi håber, I vil begejstres sammen med os i dette nyhedsbrev.

 

Kærlig hilsen

 

Filiorum

 

 

 

 

 

 

Filiorum præsenterer

Grænsen af Teatret Lampe d. 1. marts

 

En forestilling om grænser og forståelse mellem mennesker.

alder: 3 - 9 år

varighed: 40 min.

sted: Kulturskolerne, Duntzfelts Allé 8, Hellerup (se kort)

 

I forbindelse med Gentofte Kommunes SøndagsVærksteder har Filiorum de sidste tre måneder præsenteret en teaterforestilling en gang om måneden – og dette er den sidste i rækken. 

 

Billetter købes på dagen på Kulturskolerne fra kl. 11 og koster 30 kr. pr. deltager. (Det er først-til-mølle-princippet, der gælder, da der er et begrænset antal pladser). Vi glæder os til at se jer!

 

Stifter og leder af Filiorum Clarissa Meister-Petersen fortæller om valget af forestillingen: 

“Teatret Lampes forestilling om mødet mellem en grænsevagt og en ung pige, der med en grænsebom imellem sig på hver deres måde forsøger at “komme videre”, er en modig og vigtig forestilling. At lave en forestilling om grænser i en tid, hvor vi konstant diskuterer, hvem der må og ikke må bo i vores land og så formidle det til børn – det er ekstraordinært.  Selv bed jeg mærke i det tankevækkende citat: “Jeg kan godt åbne grænsen lidt” sagt af grænsevagten med Anne Nøjgårds fantastiske diktion – kan man da det? Åbne noget lidt? Enten er noget vel åbent eller lukket? Det er altså en skøn snak at have med et barn. Og jeg røber ikke noget ved at sige, at grænsevagten krydser en grænse i forestillingen: “De vigtigste grænser at krydse er dem, vi har inden i”. I “Grænsen” sker ting, man ikke forventer, og handlingen overrasker og griber een om hjertet “

 

Læs mere om “Grænsen” her.

 

 

“Teatret Lampe har lavet en tankevækkende forestilling om faste grænser og individuelle hensyn.”

Teateravisen.dk  

 

 

 

 

 

Fyldte teatertelte i vinterferien

 

I vinterferien blev Kulturskolerne i fire dage fyldt med forventningsfulde teatergæster, der kastede sig i snehvide sækkestole, pillede ved glimmersnefnug og daskede til istapperne, der hang fra loftet, mens de ventede på at blive lukket ind i teaterteltet, hvor der lige præcis var plads til 40 små og store gæster, som kunne sidde tæt sammen under teltdugen.

 

Inden for teltdugen opstod magien – først da Reumertvindende Mette Rosleff fra Teater My tryllebandt sit publikum med stjerner, der gemte på mini-scenografier med plaskende gummistøvler, sejlende både og tag-fat i Himmelsange. Og sidenhen da Betina Grove fra Teatret st.tv. og hendes larve-ven Hr. Aldrigmæt fik flere børnemunde til at måbe og huje, imens larven spiste sig igennem noget nær en hel frugtplantage i Den sultne larve, Aldrigmæt for tilsidst at blive til en smuk sommerfugl, der åbenbarede sig i kæmpeformat over publikums hoveder. 

 

Teltets magi og nærvær gjorde indtryk: En lille dreng sagde efter forestillingen: “Mor, tænk hvis vi kunne bo i larvens telt. Det ville være dejligt”. Efter Himmelsange sagde en anden lille gæst tænksomt: “Det bedste var altså de der plaskende gummistøvler – mor, så du hvor meget de kunne sprøjte?”. Da lyset tændte efter Himmelsange, og folk begyndte at bevæge sig mod udgangen, rejste en lille dreng sig op med et forundret udtryk og sagde med høj lys stemme: “Jeg synes da ikke, vi har siddet her særlig længe!” – man fik helt lyst til at slukke lyset igen og forlænge oplevelsen. 

 

Med sådanne øjeblikke i bagagen bliver man som teater-iværksætter – for det er det, vi er i Filiorum – sikker på, at al knoklen, koordineren og kløen på er det hele ti-fold værd – og det er helt sikkert ikke sidste gang, at teaterteltet eller andre opsigtsvækkende teaterrum finder vej til Filiorum.

 

(ovenstående fotos er taget af fotograf Martin Mydtskov og af Filiorums stifter og leder Clarissa Meister-Petersen)

 

 

 

 

80days er Filiorums nye rejsekammerat

 

At gå i teatret er som at tage en rejse ind i fantastiske verdner uden grænser, og derfor er Filiorum glad for og stolt af at kunne byde rejsebureauet 80days velkommen som sponsor. 80days er specialister i at få kundernes drømme til at gå i opfyldelse, når de skræddersyr rejser til private og virksomheder. Sammen med Filiorum vil 80days nu også være med til at få børn og unges drømme- og fantasirejser til at gå i opfyldelse i teatermørket. 

 

 

 

 

Filiorums citat

 

Gang på gang siger vi, at teater for børn og unge også er for deres voksne. Og alligevel kommer det gang på gang bag på de voksne, at børneteater også rammer dem. Poesien rammer alle. Fantasien er vi voksne måske kommet til at gemme lidt væk. Kom og se teater, kom og find fantasien frem.