Filiorum opløses efter 6 år som en nytænkende spiller på teaterscenen for børn og unge

Filiorum har igennem de seneste seks år stået bag en palet af teater-initiativer med ønsket om at formidle scenekunsten for børn og unge til et større publikum i regionen.

Filiorum har i de senste fire år revitaliseret, udviklet og drevet Folketeatrets børne- og ungdomsscene ’U-teater for dig’. Herudover har Filiorum gjort sig bemærket med de målrettede teaterprogrammer ”Scenekunst på Skoleskemaet” og ”Scenekunst i Børnehaven” samt flere teaterpædagogiske sprogstimulerings-projekter for Københavns Kommune sammen med Det Lille Teater. Filiorum har desuden i en årrække arrangeret pop-up teaterfestivaler i Gentofte Kommune. Og senest blev en stor rammeaftale med Gentofte Kommune etableret.

Filiorum har sammen med Folketeatret skabt initiativet for børn og unge U - teater for dig

U-teater for dig er navnet på Folketeatrets initiativ for børn og unge - for ja, U er teater for dig. Det er Filiorum-håndplukkede forestillinger for de 0-16 årige og deres voksne. Det er i Nørregade, tæt, tæt på Nørreport station - så det er super nemt at komme til. Det er på en lille, intim scene så vi alle kommer helt tæt på kunsten og spillerne og ikke kan lade være med at blive smittet af finurlighederne. Vi glæder os til at slippe magien løs!

Folketeatret U-teater for dig

Teater er læring

#klassiskdannelserocks

Fra sommeren 2018 og to år frem præsenterer Filiorum teater og udbyder læringsforløb til ca. 2000 børn og unge i Gentofte Kommunes skoler, dagtilbud, GFO’er og fritidscentre

Scenekunst på Skoleskemaet

- undervisning og teater for udskolingen

Undervisningsforløb med afsæt i forestillingen "4,1 promille" som sætter fokus på alkohol, druk og opførsel under påvirkning.

Scenekunst i Børnehaven

- undervisning og teater for dagtilbud

Læringsforløb som lader børnene bearbejde forestillingen “Jeg kan huske alting”, både kropsligt, kreativt og med hovedet.

Teater med Kunstnerisk Laboratorium

- for indskolingen

Eleverne ser en teaterforestilling og bearbejder efterfølgende forestillingens univers og deres personlige oplevelse i det Kunstneriske Laboratorium.

Teater med Kunstnerisk Laboratorium

- for dagtilbud

Børnene ser en teaterforestilling og bearbejder efterfølgende forestillingens univers og deres personlige oplevelse i det Kunstneriske Laboratorium.

Bestil lignende læringsforløb i andre kommuner

Er du pædagog eller lærer i en anden kommune og ønsker at arbejde med lignende læringsforløb, så kontakt os endelig på info@filiorum.dk

Dansk

Komplet Komplot - sprogleg med teater

- for 4-6 årige børnehavebørn i København

Henover efteråret (27. aug. – 29. okt. 2019) udbyder Filiorum sprogstimuleringsforløbet ”Komplet Komplot – sprogleg med teater” i samarbejde med Fagligt Center/Åben Dagtilbud, Københavns Kommune. 9 hold får glæde af samarbejdet, som vil styrke børnenes sproglige, sociale og æstetiske læring og pædagogernes kompetencer i arbejdet med teaterpædagogiske redskaber og kropslig læring.

Få besøg

Filiorum tilbyder også at komme ud til jer i skolen eller børnehaven og møde jer, der hvor I og jeres børn er. Vi skræddersyr forløb efter aldersgruppe og læringsformål og har derfor udviklet initiativerne Scenekunst på Skoleskemaet, Scenekunst i Børnehaven og Skuespilleren træder op.

Besøg os

Besøg os

Filiorum er et pop-up teaterspillested, som ikke har en fast stationær scene. Vi popper-up ca. 4 gange om året på forskellige “scener” i Gentofte Kommune – vi præsenterer nøje udvalgte forestillinger i efteråret, til jul, i vinterferien og i løbet af foråret.

Filiorum for...

Familier

Familier

Vuggestuer og dagplejer

Vuggestuer og dagplejer

Børnehaver og børnehaveklasser

Børnehaver og børnehaveklasser

Skoler

Skoler

Scenekunst på Skoleskemaet er Filiorums tilbud til skoler, der ønsker at arbejde med den professionelle scenekunst i undervisningen. Vi skræddersyr et komplet forløb, der er tilpasset klassetrinnet, og som centrerer sig om en udvalgt forestilling med en før og efter undervisningsworkshop udført af Filiorums teaterpædagog på skolen.

Se mere

Filiorum fylder 5 år

4. oktober 2018

Filiorum er ikke længere bare en lille tumling – i dag fejrer vi nemlig 5-års fødselsdag! I 5 år har vi præsenteret pragtfulde teaterforestillinger og skabt læringsforløb for ikke mindre end 20.000 børn og unge – og endda modtaget en pris for det.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du høre mere om Filiorums arrangementer, forestillinger, se billeder, modtage links til trailers, læse gode citater og anden visdom, så skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Støt os

Fremhævet billede: 

Bliv sponsor

Kan du forestille dig noget bedre formål at støtte end en hel generation af nysgerrige verdensborgere? Nu kan din virksomhed blive affilieret med høj kunstnerisk kvalitet til børn og unge. Som sponsor hjælper du nemlig Filiorum med at sætte ”den næste generation” på dagsordnen.

Fremhævet billede: 

Donér

Ved at støtte Filiorum bidrager du til, at den professionelle scenekunst kommer hyppigere med i børn og unges hverdag. Det er dejligt at kunne tænke på, at et bidrag til Filiorum er et bidrag til den kommende generation af små innovative, kreative og demokratiske aktører i vores samfund.

Fremhævet billede: 

Bliv Art Angel

Art Angels er Filiorums dedikerede, frivillige ambassadører, der blandt andet hjælper med at sprede budskabet om Filiorums forestillinger til både små og store. Vær med til at åbne dit lokalmiljøs øjne for scenekunstens magi ved at blive en del af Art Angel-skaren. Flyv med!

Fremhævet billede: 

Bliv medlem af Filiorum

Bliv medlem af Filiorum og opnå rabatter og medbestemmelse. Filiorum er en teaterforening, og du har mulighed for at blive en del af medlemsskaren. Du får rabatter på teaterbilletter, bliver inviteret til et årligt særarrangement og har indflydelse på Filiorums fremtid.